„Savaitėje BE PATYČIŲ“ dalyvaus ugdymo įstaigos beveik iš visų Lietuvos savivaldybių

2011-03-02

Prie „Vaikų linijos“ inicijuotos akcijos „Savaitė BE PATYČIŲ“, kuri vyks kovo 21-27 dienomis, jau prisijungė beveik 700 Lietuvos ugdymo įstaigų bei nevyriausybinių organizacijų iš 58 Lietuvos savivaldybių. Tarp jų -  pradinės, pagrindinės, vidurinės, meno, sporto,  specialiosios, jaunimo mokyklos, gimnazijos, lopšeliai-darželiai, profesinio rengimo centrai, jaunimo centrai, globos namai, šokių studija, šeimos ir vaiko gerovės centrai ir kt.

Su įvairiomis patyčių formomis susiduria ne tik vaikai, bet ir suaugę, dažnas vaikų patyčių modelis yra „pasiskolintas“ iš suaugusiųjų gyvenimo. Patyčios liausis tada, kai šią problemą supras suaugę, atkreips į tai dėmesį ir išmoks reaguoti tada, kai dar nėra vėlu. Džiaugiuosi, kad „Savaitė BE PATYČIŲ“ vienija vaikus ir suaugusius, neabejingus vaikų problemoms“,  - sako Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Akcijos tinklapyje www.bepatyciu.lt užsiregistravę vaikai ir mokytojai aprašė planuojamas veiklas savo mokyklose – visoje Lietuvoje vyks paskaitos, seminarai pedagogams, mokinių tėvams ir moksleiviams.  Iniciatyvos nestokojantys moksleiviai, kaip ir pernai,  ketina apie patyčių problema prabilti kūrybingai – vyresni jaunesniems moksleiviams organizuos žaismingas pamokas, vaikai kurs pasakų knygas  patyčių tema, gamins ir dalins apyrankes, kurs  filmus ir  rengs meninių darbų ekspozicijas. Viena sporto mokykla per akcijos savaitę rengs nemokamas karate treniruotes. Kaip ir pernai, daugiausiai veiklų bei užsiėmimų „Savaitė BE PATYČIŲ“ metu bus organizuojama moksleiviams: diskusijos, pokalbių popietės, klasės valandėlės įvairiomis draugišką bei pagarbų bendravimą skatinančiomis temomis. Mokiniai patys  siūlo pačias įvairiausias temas - "Toleruoti ar pasipriešinti?", "Skundžiu ar sprendžiu problemą" ir pan.

Įstaigų registracija mokyklų prašymu, -  pratęsiama  iki kovo 15 dienos, kadangi ne visi norintys  spėjo užsiregistruoti.

Iniciatyvos „Savaitė BE PATYČIŲ“ organizatoriai ir partneriai: VšĮ Vaikų linija, VšĮ Paramos vaikams centras,  VšĮ „Vaiko labui“, LR Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras, bendrovė TEO LT, AB, LR Ryšių reguliavimo tarnyba,  Kauno Dainavos poliklinikos Jaunimo centras, Lietuvos mokinių parlamentas, projektas „Bibliotekos pažangai“, Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija, kino centras „Skalvija“, Lietuvos žurnalistų sąjunga.

Draugai: Europos Parlamento narys prof. Leonidas Donskis, Nyderlandų Karalystės ambasada, Pasaulio sveikatos organizacijos biuras Lietuvoje.

Informaciniai rėmėjai: radijo stotis M-1, informacinis portalas Delfi.lt

 

Daugiau informacijos:

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga

Olga Malaškevičienė
atstovė spaudai
olmala@lrs.lt
261 22 78
8 699 04 235
http://vaikams.lrs.lt

 

Viešoji įstaiga „Vaikų linija“

Marina Mažionienė
Psichologė
Oginskio g. 3, LT- 10219, Vilnius
Tel./Fax: 2617295
Mob. 860179596
El. paštas: marina@vaikulinija.lt
www.vaikulinija.lt                         

www.bepatyciu.lt

www.facebook.com/bepatyciu

www.facebook.com/vaikulinija