DAINUOKIME DRAUGYSTĖS DAINĄ, MIELAS DRAUGE!

2016-03-22

Kad vaikiški nesusipratimai netaptų patyčiomis, būtinas draugiškas ir pagarbus suaugusių elgesys, pokalbiai apie draugišką elgesį ir tarpusavio bendravimą, skatinimas bendradarbiauti.
    Kovo 14 – 18 dienomis Gargždų ugdymo centre „Naminukas“ vyko teminė savaitė „Savaitė BE PATYČIŲ 2016“.
    Savaitė buvo kupina įvairių renginių. Vyko edukacinės valandėlės apie draugystę – tarpusavio bendravimo įgūdžių gerinimą, ugdytiniai kartu su tėvais ir pedagogais ieškojo atsakymų į klausimą „Kas stiprina draugystę?“. Prasmingi atsakymai „sugulė“ į draugystės receptų knygą.
Vaikai klausėsi pasakų, žiūrėjo filmukus, žaidė draugystės ratelius, vyresniųjų grupių ugdytiniai kūrė draugystės dainas, jas iliustravo. Spalvingos dainų iliustracijos puošia ne tik įstaigą, bet ir Klaipėdos r. savivaldybės J. Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrių.
Kovo 18 d. šventiname renginyje „Dainuok draugystės dainą“ susitiko keturių Gargždų miesto ikimokyklinių įstaigų priešmokyklinukai, kur pasidalijo teminės savaitės pačiomis gražiausiomis veiklų akimirkomis, dainavo savo kūrybos draugystės dainas.
Manome, kad edukacinės valandėlės apie draugystę, bendros veiklos, pačių vaikų sukurti draugystės receptai: „Būk paslaugus“, „Paguosk“, „Būk nuoširdus“, „Nuvalyk ašarą“, „Pasidalink saldainiu“, „Padėk neprašomas“, „Ištiesk pagalbos ranką“, „Apgaubk šiluma“, „Pagirk“, „Pamatyk, išgirsk“, „Pasakyk ką nors malonaus“, „Nusišypsok“, „„Gydyk“ bučiniu“ padės drąsiau „pasakyti“: - Patyčioms „NE“- Draugystei „TAIP“!.

Rima Butkuvienė, Gargždų ugdymo centro
„Naminukas“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui