"Draugystės savaitė" Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje

2016-03-25

Šių metų kovo 14 - 18 d. Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje buvo paskelbta "Draugystės savaitė". Šią savaitę 3-6 klasių mokiniai kūrė skirtukus knygoms, kurie buvo skirti draugui. Keletas atrinktų skirtukų buvo eksponuojami stende "Draugystės jūra", kurį visi galėjo apžiūrėti I a. foje. Kovo 15 dieną gimnazijoje buvo organizuojamas bendrauti skatinantis žaidimas "Perduok laiškelį kitam". Taip pat vyko renginys „Draugystės tiltai“ 7 ir 8 klasių mokiniams, kurio tikslai - ugdyti mokinių bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, kurti draugiškus santykius tarp klasių. Renginio metu mokiniai buvo suskirstyti į komandas, kuriose turėjo atlikti įvairias užduotis: sugalvoti savo komandai pavadinimą ir šūkį, atsakyti į klausimus, iš savo turimų daiktų “nupinti” kuo ilgesnę, patvaresnę “Draugystės virvę” bei “sukonstruoti” ir pademonstruoti judančią transporto priemonę, kurioje kiekvienas mokinys būtų kokia nors transporto priemonės dalimi ir skleistų kažkokį garsą. Paskutinės dvi užduotys mokiniams ypač patiko, leido pademonstruoti savo turimus kūrybinius ir vaidybinius gebėjimus, sukėlė daug teigiamų emocijų.
Apie draugystę, tarpusavio bendravimą, toleranciją su mokiniais kalbama ir diskutuojama nuolat. Psichologijos praktiką atliekančios studentės klausė mokinių ir mokytojų nuomonės apie draugus, draugystę bei sukūrė vaizdo įrašą, kuris buvo pademonstruotas kovo 17 dieną. Tą pačią dieną vyko ir kitų vaizdo įrašų peržiūros apie gerumą.
Be to, šią savaitę vyko draugiškas stalo teniso turnyras, kuriame dalyvauti pageidavo gana daug mokinių, tad turnyro finalai dar vyks ir po mokinių atostogų.