Kuriame draugišką bendruomenę

2016-04-12

Patyčios skaudi ir aktuali tema visai mokyklos bendruomenei. Mes visi norėtume, kad patyčių sumažėtų ir vaikai mokykloje jaustųsi drąsiai, jaukiai, mylimi vieni kitų. Dėl to Centre kovo 14-18 d. vyko tradiciniai Savaitės be patyčių „Kuriame draugišką bendruomenę“ renginiai, kur mokėmės būti draugiškais, pagarbiais ir bendruomeniškais.
Visą savaitę mokiniai ir pedagogai dalyvavo įvairiose ugdomosiose veiklose: susitiko su bendruomenės policininke ir mokėsi apie savo teises ir pareigas grupėje, dalyvavo žaidimų popietėse, kur skatinamas ne pergalės jausmas, o draugystė ir komandiškumas.
Mokiniai tęsė jau anksčiau užmegztą draugystę su Vaižganto progimnazijos mokiniais. Centro mokiniai kartu su girdinčiais vaikais organizavo ir dalyvavo Tarpmokyklinėse sportinėse varžybose „Sportas mus vienija” bei abiejų mokyklų jungtinė mokinių grupė dalyvavo Vaikų linijos organizuotame moksleivių dainų konkurse „Padėk man užaugti be patyčių“. Konkurso tikslas – kviesti vaikus eilėmis ir muzika pasakyti suaugusiems, kaip vaikai mato patyčių situacijas, kaip jaučiasi dėl patyčių, vykstančių mokykloje, kokios pagalbos ar kokio reagavimo tikisi iš suaugusiųjų. Savo idėjas moksleiviai kūrybiškai atskleidė jų pačių kurtoje, atliekamoje ir vaizdo įraše užfiksuotoje dainoje. Mokiniai laimėjo pirmą vietą 11-14 m. vaikų grupėje ir dalyvavo apdovaojimuose Vilniuje. Jų sukurtą vaizdo klipą galite pamatyti čia:
https://www.youtube.com/watch?v=eSQpyJ8aO80&feature=youtu.be
Jau antrus metus mokiniai piešė Draugystės knygą ir skirtukus, kepė vieni kitiems sausainius, rinko draugiškiausius Centro mokinius. Džiaugiamės, kad šiais metais prie mūsų savaitės prisijungė Centro tėveliai bei Lietuvos kurčiųjų draugija, kurie pasakojo savo patirtis, susijusias su patyčiomis ir mokė draugiško bendravimo savo pavyzdžiu.


GYVENKIME DRAUGIŠKAI!!!