VEIKSMO SAVAITĖ BE PATYČIŲ ALYTAUS PRC

2016-04-06

Alytaus profesinio rengimo centre daug dėmesio skiriama patyčių prevencijai, todėl kasmet prisijungiama ir prie “Vaikų linijos” skelbiamos akcijos „Veiksmo savaitė be patyčių”. Įeinančius į mokyklą pasitiko „Vaikų linijos“ ir P58 gr. mokinių parengti plakatai, buvo segamos emblemos „Mokykla be patyčių“ ir dalijami Lietuvos policijos skirtukai „Elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad kiti elgtųsi su TAVIMI“.
mokiniai dalyvavo praktiniame užsiėmime su Alytaus apskrities VPK viešosios tvarkos sk. prevencijos poskyrio vyriausiąja specialiste O. Petraitiene ir Alytaus m. Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo ir stebėsenos specialiste E. Bartaševičiūte. Taip pat diskutavo apie patyčių formas, būdus, kuriais galima jas sustabdyti. Daug dėmesio buvo skiriama patyčioms elektroninėje erdvėje: kaip su jomis kovoti, kokios informacijos geriau į elektroninę erdvę nedėti, kur kreiptis pagalbos. Vyko draugiškos krepšinio, tinklinio, stalo teniso varžybos tarp Centro mokinių ir Alytaus kolegijos studentų bei Pataisos namų darbuotojų.
Vyko pokalbiai, diskusijos patyčių ir draugystės temomis, kuriose dalyvavo Pagalbos mokiniui specialistės. Mokiniai stebėjo ir aptarė nufilmuotas situacijas „Bendraukime be pykčio”, galimus konfliktų sprendimo būdus. Turėjo galimybę supažindinti kitų specialybių mokinius su savo specialybe, o patys susipažinti su kuria nors kita.
Buvo kuriama knyga „Tikra draugystė – tai...“, kurios turinį sudarė piešiniai, darbai atlikti kompiuterio pagalba, rašyti tekstai (išgyvenimai), draugystės receptai ir kt. Geriausių darbų autoriai buvo apdovanoti Alytaus m. Visuomenės sveikatos biuro prizais.
                                                                                                                              Alytaus PRC Švietimo pagalbos specialistai