Kviečiame mokinius dalyvauti dainų konkurse „Patyčios bijo tavo nepritarimo!“

2017-01-12

Šių metų „Veiksmo savaitei BE PATYČIŲ“ „Vaikų linija“ organizuoja mokinių dainų konkursą „Patyčios bijo tavo nepritarimo!“.

Kviečiame 11-18 metų moksleivius kurti dainas, kurios paskatintų visus, matančius patyčias, netylėti, bet parodyti patyčioms nepritarimą. Geriausių dainų autoriai bus pakviesti atlikti savo dainas gyvai per „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ renginį ir bus apdovanoti rėmėjų bei partnerių prizais.


Patyčios paprastai vyksta tuomet, kai jas supa stebėtojų būrys. Būtent patyčias stebinčių žmonių elgesys lemia, ar patyčios bus sustabdytos, ar – atvirkščiai – paskatintos toliau tęstis. Kiekvienas patyčias stebintis žmogus gali padėti stabdyti patyčias, aiškiai parodydamas, kad joms nepritaria. Kartais pakanka tiesiog pasakyti, kad „tai nejuokinga“ ar kitaip parodyti savo nepritarimą vykstančiam užgauliojimui, kad besityčiojantis žmogus suklustų dėl savo elgesio ir nustotų taip elgtis.


Konkursu mokiniai kviečiami eilėmis ir muzika pasakyti bendraamžiams, kad jų vaidmuo, stebint patyčias, itin svarbus, siekiant jas stabdyti. Taip pat paraginti nelikti pasyviais patyčių stebėtojais, o savo elgesiu aiškiai parodyti nepritarimą patyčioms.
Daugiau informacijos apie konkursą rasite čia.


Kviečiame dalyvauti!