„Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ metu LVJC kalbės draugystės kalba

2013-03-19

Šiais metais Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (Konstitucijos pr. 25, Vilnius) tradiciškai prisidėdamas prie VšĮ Vaikų linijos“ inicijuoto projekto „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ kalbės apie draugystę, pagarbų ir draugišką bendravimą per meną, kūrybiškumą ir interaktyvumą. Kovo 18–22 d. vaikus ir jaunimą LVJC kviečia dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse bei interaktyviuose žaidimuose, o mokytojus ir tėvus – dalyvauti seminaruose, kuriuose – Olweus programos atstovų pristatymas apie patyčių lygio duomenis Lietuvoje ir LVJC mokytojų paskaita-diskusija, ar viską mokytojai ir tėvai nori žinoti apie savo vaikus.

Kovo 18–20 d., 15.00–17.00 val., kūrybinėse dirbtuvėse „Pažaiskime su šešėliais“ bus kalbama apie tai, kad tie vaikai, kurie moka patys pasijuokti iš savęs – niekuomet nesulauks patyčių ar jų tiesiog negirdės. Vienoje iš fotografijos dirbtuvių – iš nuotraukų, žurnalų iškarpų bus kuriamas draugiškas fotokoliažas, kitoje – surengta mini fotosesija, kur savo atvaizdu vaikai galės pasirašyti esantys neabejingi patyčių problemai. Dailės dirbtuvėse „Sugalvok draugą“ dalyviai pasiners į sielos draugo paieškas, nes tikima, kokį draugą susikursi savo vaizduotėje, toks jis ir atsiras. Daug kūrybiškų minčių, kaip draugiškai išvengti patyčių ir kaip į jas reaguoti padės keramikos ir grafičio dirbtuvių mokytojai. O tuos, kurie mėgsta žaisti, nori dar labiau sustiprinti draugystę, komandinius įgūdžius, LVJC kviečia į nuotaikingus Lyderystės mokyklos auklėtinių vedamus interaktyvius žaidimus.

Kovo 22 d., penktadienį, 15.00–17.00 val. seminarų dienos programoje vienas iš projekto partnerių, Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras, pristatys naujausius Lietuvos gyventojų apklausos apie patyčių lygį duomenis „Olweus patyčių prevencijos programa ir patyčių lygio kitimas“, o LVJC neformaliojo švietimo mokytojai diskutuos, ar „Patyčios – (pra)laimėta kova?“ ir ko mokytojai ir tėvai nenorėtų žinoti apie savo vaikus.

Į „Veiksmo savaitei BE PATYČIŲ“ skirtus renginius Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia atvykti ne tik pavienius svečius, bet ir klases, jaunimo grupes, mokytojų kolektyvus. Visos savaitės renginiai atviri ir nemokami.

Daugiau informacijos – www.lvjc.lt

Apie Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą:

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras – didžiausia įstaiga Lietuvoje, besivadovaujanti neformaliojo ugdymo principais ir siūlanti daugiau nei 400 įvairiausių užsiėmimų ir veiklų vaikams, jaunimui ir suaugusiems. LVJC vyksta sporto, šokių, dailės, muzikavimo, kūrybiškumo ir asmeninių savybių ugdymo bei daugelis kitų užsiėmimų, centras organizuoja neįgaliųjų ugdymui pritaikytas veiklas. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras taip pat rengia neformaliojo vaikų švietimo mokytojų kvalifikacijos tobulinimo programas, rengia asmenybės ugdymui, tolerantiškos ir kūrybiškos visuomenės skatinimui skirtus projektus.

  

LVJC DRAUGIŠKO VEIKSMO PROGRAMA

 

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS IR ŽAIDIMAI 

 

Kovo 18 d., pirmadienis, 15.00–16.30 val., II a. foje

Kūrybinės dirbtuvės ir paroda „Pažaiskime su šešėliais“, vad. Vita Balinskienė

 

Kovo 19 d., antradienis, 15.30–17.00 val., II a. foje

Fotografijos dirbtuvės „Draugiškas fotokoliažas“, vad. Laura Zaleckaitė

Keramikos dirbtuvės „Draugiškas molis“, vad. Tilmantė Kligytė

 

Kovo 20 d., trečiadienis, 15.30–17.00 val.

II a. foje:

Dailės dirbtuvės „Sugalvok draugą“, vad. Vilija Gildikaitė

„Draugiškas grafitis“, vad. Mindaugas Tiknius

Fotografijos dirbtuvės „Aš prieš patyčias, o tu?“, vad. Lina Radziukynaitė 

Raudonojoje salėje

Interaktyvūs žaidimai, Lyderystės mokykla, vad. Margo Karachanova 

 

SEMINARŲ DIENA

Kovo 22 d., penktadienis

15.00-16.00 val., Raudonoji salė

„Olweus patyčių prevencijos programa ir patyčių lygio kitimas“

Ieva Dulinskaitė, Olweus programos vyriausioji instruktorė

Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras 

16.00-17.00 val., Raudonoji salė

„Patyčios – (pra)laimėta kova?“

Andrius Zaidovas, neformaliojo švietimo mokytojas

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras