Renginys "Veikime kartu"

2013-03-23

Kovo 18 dieną vyko prasidėjusios iniciatyvos „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ atidarymo renginys „Veikime kartu“. Renginyje apsilankė ir savo palaikymą išreiškė trijų ambasadų atstovai: Švedijos ambasadorė Cecilia Ruthström-Ruin, Norvegijos Karalystės ambasadorius Leif Arne Ulland,  JAV ambasados politikos ir ekonomikos skyriaus specialistai Meredith‘a A. Mantel ir Michael‘as J. Roderick‘as.

Renginio metu buvo apdovanoti moksleivių kūrybinių darbų konkurso „Tyčiotis Negalima Draugauti“ nugalėtojai. Mokiniai ir ugdymo įstaigų darbuotojai atkeliavo į apdovanojimą iš skirtingų Lietuvos vietų: Radviliškio, Jonavos, Klaipėdos, Daugų ir Kupiškio. Geriausio plakato „Gėrio žirklėmis nukirpkime patyčių spyglius“ autoriui, Jonavos rajono vaikų globos namų auklėtiniui Edvinui Baumilai, atiteko JAV ambasados įsteigtas pagrindinis prizas iPad. Geriausio filmo - „Zoologijos sode“ - autoriams - Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos mokiniams - europarlamentaras Zigmundas Balčytis padovanojo kelionę į Briuselį.

Renginyje vyko žinomų žmonių pasirodymai. Gražius kūrinius atliko dainininkai Donatas Baumila ir Ingrida Kazlauskaitė. Savo mintimis pasidalino žinomas daininikas, žurnalistas Arnoldas Lukošius. 

Nuotraukas iš renginio "Veikime kartu" ir kitų renginių galima rasti čia