Pasvalio r. Saločių Antano Poškos vidurinė mokykla. Veiksmo savaite "BE PATYČIŲ" 2015 m.

2015-03-30

Šiais metais iniciatyva „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ sujudino Saločių Antano Poškos vidurinės mokyklos bendruomenę. Visi – mokiniai, mokytojai – buvo kviečiami įsijungti į veiksmo savaitę, kuria siekiama apjungti kiekvieną mokykloje esantį asmenį dideliam darbui mažinant patyčias mūsų kasdieninėje aplinkoje.
Savaitę pradėjome kurdami stendus. Mūsų mokyklos pradinukai buvo pakviesti dalyvauti konkurse „Kodėl mano klasė draugiška?“ ir šia tema paruošti plakatą. Na, o mes vyresniųjų klasių mokiniai, kartu su klasių auklėtojais kūrėme stendus „Tyčiotis negalima, bendrauti“. Šis darbas visada būna smagus, nes sujungia visą klasę vienam, bendram tikslui – kuo įdomiau atskleisti neigiamas patyčių pasekmes. Norisi, kad kiekvienas pamatęs stendą, bent minutei sustotų ir pamąstytų ar tikrai verta nusisukti nuo draugo, pasišaipyti iš kito ir neištiesti, kartais taip reikalingos, pagalbos rankos silpnesniam.
Trečiadienį savo jėgas ir draugystę sporto salėje išbandė 1-6 klasės. 1-4 žaidė kvadratą. Mokiniai pagauti sportinio azarto, visviena stengėsi išlikti draugiški, besišypsantys ir linksmi. O mūsų mokyklos 5-6 klasės buvo pakviestos susirungti estafečių rungtyse, kur savaime suprantama laimėjo DRAUGYSTĖ. Kitaip ir būti negalėjo!
Linksma buvo ketvirtadienį, kada nepabijoję žvarbaus oro, drauge su 1 ir 12 klasių mokinias lauke kūrėme linksmą, besišypsantį veiduką. Tada šypsojosi ne tik iš žmonių susikibusių rankom kurtas veidas, bet ir mūsų širdys.
Penktadienį savaitės veiklas vainikavo pradinių klasių konkurso „Kodėl mano klasė draugiška?“ renginys, kurio metu klasių draugiškumas dar kartą buvo patikrintas keletu visiškai netikėtų, šmaikščių užduočių. Jų metu mokinukams teko ne tik tylint ir nesitariant piešti bendrą piešinį, bet ir pasakyti keletą šiltų žodžių ir palinkėjimų draugui ar mokytojui. Mokinių stendus, pristatančius, kodėl jų klasė yra draugiška ir užduočių atlikimą vertino komisiją, kurią sudarė mokyklos pavaduotoja ugdymui Inga Jasiukėnienė, pavaduotojas neformaliajam ugdymui Volodymyr Bilobrovko ir socialinė pedagogė Justina Steponavičiūtė. Jų bendru sutarimu ir čia laimėjo draugystė. Visi mokiniai buvo apdovanoti saldainiais ir knygelėmis. Ir paskutinis, bet nė kiek nemažiau svarbus įvykis buvo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnų ir mūsų mokyklos 12 klasės vaikinų krepšinio varžybos. Šių varžybų nekantriai laukėme visą savaitę. Buvo įdomu, sužinoti kurie stipresni. Po linksmos ir atkaklios kovos, žinoma, laimėjo draugystė. Labai džiaugėmės, kad mums visada puikiai pavyksta bendradarbiauti su policijos pareigūnais, ir malonu, kad į mokyklą policiją galime pasikviesti ne tik esant konfliktams, bet ir sudalyvauti iniciatyvoje veiksmo savaitė „BE PATYČIŲ“.