Tegul šviečia kaip saulė draugystė Šilutės lopšelyje - darželyje "Raudonkepuraitė"

2015-04-01

Draugystė – svarbiausias dalykas vaiko gyvenime. Mes visi norime būti mylimi ir mylėti kitą. Todėl pasirinkta tema lopšelio – darželio „Raudonkepuraitė“ pedagogų ir buvo – draugystės saulė.
Kovo 23 – 27 dienomis vyko įvairūs renginiai, darbai ir diskusijos apie patyčias ir draugystę. Visų renginių simbolis buvo – saulė.
Pirmadienį "Ryto rate" vaikai kalbėjosi apie draugus, patyčias, supratimą, draugiškumą. Gamino plakatus su įvairiais užrašais „Nepriekabiauk“, „Nesityčiok“, „Nesimušk“, „Draugaukime“ ir t.t...
Antradienį „Gandriukų“, „Zuikių“ ir „Žirniukų“ grupes pasitiko draugystė sporto salėje. Stebint tėveliams ir draugams vyko krepšinio draugiškos varžybos. Nei laimėjusių nei pralaimėjusių nebuvo. Mokiniai dainavo draugystės dainelę, dalino žiūrovams ir sirgaliams draugystės saulutes. Mokiniai su pedagogais buvo pasiruošę savo šūkius, deklamavo eilėraštį apie draugystę. Renginyje dalyvavo ir Šilutės rajono visuomenės sveikatos biuras. Direktorė pasakė baigiamąjį renginio žodį ir apdovanojo mokinius už aktyvų dalyvavimą varžybose bei veiksmo savaitėje „Be patyčių“, įteikė padėkos raštus, o varžybų dalyviams sportinės aprangos maišelius. Vaikų veiduose spindėjo šypsena ir laimė. Renginio dalyvių skaičius – 62.
Trečiadienį vaikai gamino draugystės apyrankes ir keitėsi jomis su savo draugais, o ketvirtadienį „Tvarkiuko“ klubas visoms grupėms padovanojo „Draugystės saulutės“ knygeles.
Visos savaitės renginius vainikavo „kino teatriukas“ ir dėlionės kūrimas. Vaikai pažiūrėjo filmuką „Bjaurusis ančiukas“, vaišinosi ir dalinosi spragintais kukurūzais su draugais, po filmuko buvo aptarta apie žmonių skirtumus ir panašumus bei patyčias. Vėliau viso darželio bendruomenė buvo kviečiama į salę dėlioti draugystės dėlionės, kurią atsinešė kiekviena grupė. Vėl visi dainavo "Draugystės dainelę", džiaugėsi švente. Po spindulėlį visi darželio vaikai draugiškai surinko į vieną bendrą saulutę.
Visą savaitę ir netik, čia gyveno ir gyvens šypsena bei draugystė...