„Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ – diskusijos apie bendravimą, tolerancijos sėja, dalinimasis šypsenomis ir gerumu...

2015-04-01

2015 m. kovo 23–29 dienomis visoje Lietuvoje inicijuojama „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, kurios tikslas – keisti visuomenės nuostatas iš palankių patyčioms į nepalankias! Ši akcija skatina kiekvieną prisidėti, kad patyčių Lietuvoje būtų mažiau, kalbant apie tai, diskutuojant, dalinantis gerąja patirtimi bei idėjomis ir kartu kuriant saugią aplinką!

Prie emocinės paramos tarnybos „Vaikų linija“ organizuojamos iniciatyvos prisijungė ir Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka.

Kovo 25 d. bibliotekos Edukacijos centre pakvietėme kalbėti apie vaikų bendravimą ir kylančias problemas. Vaikai puikiai suvokia, kas yra patyčios, sakėsi, netoleruojantys nei fizinės nei psichologinės skriaudos. Bandėme kartu išsiaiškinti, kokios galimybės yra užkirsti tam kelią, kokius sprendimus reikėtų priimti, kaip reikėtų reaguoti ir kur reikėtų kreiptis prireikus pagalbos. Aptardami, ką galime nuveikti, kad patyčių ženklai mažėtų, žiūrėjome socialinius video įrašus apie patyčių prevenciją ir juos nagrinėjome. Vaikai noriai dalijosi savo asmenine patirtimi bei kalbėjo apie mokykloje, kieme ar kitose erdvėse kylančias problemas.

Kovo 26 d. bibliotekoje sodinome simbolinį Tolerancijos darželį. Apsiginklavę pirštinėmis ir plačiomis šypsenomis smagiai sėjome ir sodinome prieskonines žoleles, kurias nuo šiol draugiškai auginsime ir prižiūrėsime! Jos bus mūsų visų, – nepaisant amžiaus, mokymosi, gyvenamosios vietos, – draugystės ir tolerancijos simbolis!