Veiksmo savaitė Be patyčių Kuršėnų lopšelyje-darželyje „Buratinas“

2015-04-01

Kovo 23-27 d. Šiaulių r. Kuršėnų lopšelis-darželis „Buratinas“ prisijungė prie „Vaikų linijos“ iniciatyvos „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“. Visą savaitę lopšelyje-darželyje didelis dėmesys buvo skiriamas draugiškiems tarpusavio santykiams. Vaikai žiūrėjo animacinius filmukus apie draugystę ir įspūdžius perteikė piešiniuose. Antradienį visi keliavo į Daugėlių pušyną, kur žaidė bendrus žaidimus, šoko lietuvių liaudies ratelius, bendravo, gėrė arbatėlę ir vaišinosi sausainukais. Trečiadienį priešmokyklinukai su draugais iš kitų Kuršėnų miesto darželių žaidė futboliuką. Kitose mūsų įstaigos grupėse vyko tėvelių diena. Vaikučiai kartu su mamytėmis darė draugystės apyrankes, margino margučius, darė „biteles“ ir jomis puošė eglutę, supažindino mažuosius su įvairiomis knygelėmis, skaitė pasakas, gamino užkandžius. Kitą dieną „Žiogelių“ grupės ugdytiniai visus lopšelio-darželio vaikus sukvietė į aktų salę pasižiūrėti spektaklį „Dangus griūva“ ir katu pažaisti. Logopedines pratybas lankantys vaikučiai darė draugystės drugelius ir dovanojo juos draugams iš Kuršėnų Daugėlių lopšelio-darželio. Paskutinę savaitės be patyčių dieną vyko akcija „Draugystės bandelė, draugystės dainelė“. Virėjos Laimutė ir Almutė kartu su vaikučiais ir darbuotojais formavo bandelės, jas puošė, kepė. Gausus būrys draugų, susirinkęs aktų salėje, dainavo draugystės dainelę ir vaišinosi gardžiomis bandelėmis.
Džiaugėmės matydami linksmas vaikų akis, girdėdami smagų mažųjų klegesį, jausdami jų artumą ir suprasdami, kad jiems gera, nes jie jaučiasi mylimi ir saugūs.
Tikime, kad pasibaigus „Veiksmo savaitei Be patyčių“, draugystė mus visus lydės visur ir visada. Būkime draugiški, bendruomeniški, linksmi, mylimi ir saugūs.