Veiksmo savaitė ,,BE PATYČIŲ 2015" Panevėžio rajono vaikų globos namuose

2015-04-02

Kovo 23 – 29 dienomis Lietuvoje vyko veiksmo savaitė „BE PATYČIŲ 2015“, siekianti atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą. Akciją inicijavo „Vaikų linija“. Panevėžio rajono vaikų globos namai taip pat neliko abejingi šiai kilniai idėjai. Ši savaitė (kovo 23-27d.) vaikų globos namuose buvo paskelbta „Savaite be patyčių“. Savaitės simboliu buvo pasirinktas balionas su šūkiu ,,Aš draugiškas“. Vaikai karpė ir dailino iš popieriaus padarytus balionus. Iš viso buvo nuspalvinta 100 balionų ir priklijuota ant kiekvienų vaikų globos namuose esančių durų.
         Kovo 24 dieną visi ugdytiniai vyko į Panevėžio miesto KC ,,Garsas“ žiūrėtį filmo apie patyčias ,,Atsiprašau“. Po peržiūros šeimynose vyko filmo aptarimas.
        Kovo 26 dieną kiekviena šeimyna pristatė savo sukurtą projektą. Vaikų kūryboje atsiskleidė draugystės ir bendravimo temos: kas padeda išlaikyti draugus ir draugystę, o kas griauna; kas vaikus džiugina, o kas skaudina; kaip padėti geriau pasijusti draugui ir sau sunkioje situacijoje; emocijos, kurias kelia patyčios ir priekabiavimas; vaikų siūlomos išeitis, jei priekabiaujama, tyčiojamasi; ir pan.
        Džiugu, kad prie veiksmo savaitės „BE PATYČIŲ 2015“ prisidėjo ir Panevėžio rajono vaikų globos namų bendruomenė, kuri visą savaitę visa širdimi atsidavė kūrybinei veiklai, o svarbiausia, ugdytiniai į savo širdis įsileido didžiausias vertybes: toleranciją, supratimą, draugiškumą bei meilę kitam.
Dėkojame visiems dalyvavusiems „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“
Socialinė pedagogė Ina Suščenko ir psichologė Gintarė Titiškytė