Savaite be patyciu

2016-03-19

2016 m. kovo 14-18 d. Grigiski gimnazijoje vyko“Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ‘‘.
Akcijos tikslas- skatinti pagarbius ir draugiškus santykius tarp bendruomenės narių.
Akcijai gimnazija pradėjo ruoštis iš anksto. Nuo kovo pirmos iki dešimtos dienos 1-4 klasių mokiniai pradėjo ruoštis plakatų konkursui-,, Draugystės spalvos“.
I-III klasių mokiniams buvo pasiūlyta sukūrti trumpametražį filmą temai ,,Patyčioms NE“ .
Ib (gimnazijos) mokiniai sukūrė nuostabų trumpametražį filmą.
Akcijos metu gimazijoje vyko atsiprašymų ir padėkų paštas. 1-4, 5-6 klasių mokiniai galėjo išreikšti teigiamas ir pozityvias mintis savo draugams.
Su vyresnių klasių mokiniais klasių valandėlių metu aptarėme temas: ,,Patyčios, skundimas ar pagalbos prašymas“ (5-7 klasėse), ,,Kas gali padėti spręsti ,,realias“ ir virtualias patyčias“ (7-8, I-II gimnazijos klasėse). Diskusijų metu mokiniai atlyko užduotys bei aktyviai diskutavo patyčių temomis. Akcijoje dalyvavo ir nepilnamečių reikalų inspektorė- Agne Agafonova. Ji taip pat aktyviai įsitraukė į diskusijas, aptarimus patyčių prevencijos pamokoje.
Visą savaitę gimnazijos foje matėme kūrybingą pradinių klasių mokinių parodą. Parodoje pamatėme daug gražių spalvingų darbų. Gimnazijos mokinių taryba, dailės ir technologijų mokytojos padėjo apipavidalinti gimnazijos foje akcijos pristatymui.
Gimnazijos 5-6 klasių mokinių tėvams siūlėme užsiėmimą- ,,Patyčios mokykloje ir internete: kaip galiu padėti savo vaikui“. Bet, deja, tėvų atsiliepimų dalyvauti buvo nedaug.
Nepavyko padaryti bendros visos bendruomenės nuotraukos, kuri atspindėtų draugystę, pagarbą, mandagumą. Bet planuojame ją padaryti mokslo metų pabaigoje.
Tikimės, kad šios savaitės renginiai subūrė gimnazijos bedruomenę draugiškam bendravimui, rūpestingumui, paskatino empatijai ir pagarbai šalia esantiems žmonėms.