Savaitė be patyčių

2016-03-20

Šių metų kovo 14 – 19 dienomis Šalčininkų vaikų lopšelis-darželis, kaip ir dauguma Lietuvos darželų, dalyvavo VšĮ „Vaikų linijos“ inicijuotoje visuotinėje akcijoje „Savaitė BE PATYČIŲ 2016″. Galime pasidžiaugti, nes akcijos renginiuose dalyvavo ne tik priešmokyklinukai, bet ir vyresniosios grupes bei vaikučiu tėveliai.
 Renginių metu buvo raginama visais įmanomais būdais atkreipti dėmesį į patyčių problemą bei skatinti pagarbius ir draugiškus santykius.
Visos savaitės metu vaikams vyko socialinių įgūdžių užsiėmimai „Draugystės tema“, kurių metu buvo diskutuojama apie draugystės reikšmę žmogaus gyvenime, apie tai, kas trukdo draugystei.
Paskutinę akcijos dieną visa darželio bendruomenė dalyvavo vaikų dainų koncertose ,,Padėk man užaugti be patyčių!”Kiekviena grupė pasirinko dainelė apie draugytė, juk vaikams svarbu turėti draugą ir labai svarbu išmokti puoselėti draugystę.Salėje visi kartu žaidėme draugystę, šokome ratelius.
Savaitė pralėkė nejučia palikusi visiems daugybę puikių prisiminimų bei įspūdžių. Tikimės, jog geros emocijos ir išsakytos mintys apie draugystę, pasidalijimas savo sėkmės receptais, prisidės prie patyčių problemos sprendimo mūsų mokyklos bendruomenėje.