Veiksmo savaitė Be patyčių 2016 Vilniaus vaikų socializacijos centre

2016-03-21

Vilniaus vaikų socializacijos centro bendruomenė kasmet palaiko iniciatyvą dalyvaudama „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2016“ akcijoje ir prisideda savo veiklomis, kad patyčių mūsų šalyje būtų mažiau. Kovo mėn. 14-20 dienomis centre buvo organizuojami įvairūs renginiai.
     Mokinės vyko į atvirą jaunimo centrą ,,Mes”, susipažino su projektu ,,Atrask save”, bendravo su jaunimo darbuotojais. Bendradarbiaujant su Vilniaus m. 2 PK nepilnamečių reikalų specialiste O.Muzyčenko ir LGN ,,Atsigręžk į vaikus” administracija suorganizuotos draugiškos tinklinio varžybos ,,Mes nesityčiojame, o sportuojame 2016”. Įsteigtą prizą laimėjo VVSC mokinių komanda, įteiktos padėkos. Mokinės drauge su klasės vadovais, mokytojais įvairiomis spalvomis piešė savo emocijas, klausėsi relaksacinės muzikos, tai padėjo geriau pažinti save, atrasti, suprasti kitus. Dar labiau labiau gilinosi mokinės į patyčių į patyčių dalyvaudamos viktorinoje joms buvo pateikta įvairių klausimų, užduočių viktorinoje ,,Ką žinai apie patyčias”. Klasių komandos aktyviai dalyvavo viktorinoje, atsakinėjo į įvairius klausimus, nugalėtojo - dešimtokės.
      ,,Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ metu mokinės dalijosi teigiamomis emocijomis, aktyviai dalyvaudamos veiklose rodė supratingumą, tikimės, kad tai skatins ir tolesnį draugišką mokinių bendravimą tarpusavyje.