Atidumas ir dėmesys - didžiausia dovana

2016-03-22

Kas yra patyčios? Kokios patyčių formos? Kaip apsisaugoti nuo patyčių? Kaip elgtis? Kur kreiptis? Ir dar daug kitų klausimų svarstė, aiškinosi situacijas, diskutavo Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus - Naruševičiaus gimnazijos mokiniai ,,Veiksmo savaitės be patyčių" metu, kuri vyko kovo 14 - 20 dienomis.

   Pirma veiksmo savaitės diena prasidėjo akcija ,,Paspausk draugui ranką”, kurios metu pradinių klasių mokiniai kiekvienam gimnazijos bendruomenės nariui prisegė simbolines rankeles ir kvietė paspausti kiekvienam ranką - taip išreikšti draugiškumą, geranoriškumą ir bendruomeniškumą.

   Antrą dieną vyko akcija ,,Spalvoti jausmai”, kurios metu per pertraukas priešmokyklinės grupės ir 1- 6 klasių mokiniai žiūrėjo filmus apie patyčias ir juos analizavo, žaidė žaidimus perteikdami emocijas patyčias patiriančių vaikų, diskutavo apie tai, koks svarbus yra draugų palaikymas. IV g klasės mokinė Viktorija dalijosi savo patirtimi, kartu su mažaisiais draugais svarstė, kaip stabdyti patyčias, visi piešė savo rankeles ir jose rašė vardus tų žmonių, kuriais pasitiki. Vyresnių klasių mokiniai diskutavo ir kūrė „ Spalvotus jausmų žemėlapius“, o patys vyriausieji dalyvavo diskusijoje „ Jei aš būčiau ...“.

   Trečią dieną vyko futbolo turnyras, kurio tikslas - atkreipti dėmesį į sąžiningą, kilnią kovą, pagarbą, toleranciją varžovui, komandos draugui, mokėjimą garbingai pralaimėti.

  Ketvirtadienį visi norintys rinkosi į improvizuotą šokio valandėlę, kur visi kartu mokėsi šokio ,,Pajusk” žingsnelių.

     Paskutinę savaitės dieną - penktadienį - vyko darbų paroda bei šokio ,,Pajusk” pristatymas.