DRAUGIŠKUMAS – PRIEŠNUODIS PATYČIOMS

2016-03-22

Kovo 14-20 dienomis „Vaikų linija“ jau septintą kartą vykdo „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“, kuria drąsina kiekvieną žmogų būti aktyvų ir prisidėti prie patyčių masto mokyklose bei visuomenėje mažinimo. Centro bendruomenė kasmet prisideda prie šios iniciatyvos. Šių metų mūsų šūkis – „Draugiškumas – priešnuodis patyčioms“. Pagrindinis savaitės tikslas siekti, kad Centre būtų ugdomas gražus bendruomenės narių tarpusavio bendravimas ir bendradarbiavimas.
  Integruotų pamokų metu Jaunimo skyriaus vedėja Gitana Stasytienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Gražina Bičkienė supažindino mokinius su patyčių formomis, veikėjais, priminė, kur galima ir reikia kreiptis pagalbos patyrusiam patyčias. Patarė mokiniams, kaip elgtis pastebėjus patyčias. Po filmų apie patyčias peržiūros buvo diskutuojama ir aptartos situacijos. Dalykų mokytojai – Laura Paulauskienė, Dainius Remeikis, Indrė Milašiutė, Giedrė Kurovienė, Jolanta Jakienė, Inta Karbočienė, Vilma Jasiulevičienė, Lida Vilčinskaitė, Vilma Pilkienė, Larisa Barsukova organizavo protmūšius „Aš ir Tu – mes kartu“.
Paskutinė "SAVAITĖ BE PATYČIŲ 2016" diena buvo pati šauniausia. Kūno kultūros mokytoja Jolanta Jakienė tikrai pasistengė. Mokiniams visada įdomiau sportuoti, kai jų komandos nariai ar varžovai – mokytojai: Ernesta Lipnevičienė, Tadas Kavoliūnas, Dainius Remeikis, Jolanta Jakienė, Vidmantas Golcas, studentė Neringa Karūnaitienė, vienai komandai atstovavo ir Centro direktorės pavaduotoja ugdymui, socialinė pedagogė Jolanta Pupkevičienė. Nesvarbu, kiek komandoje mokytojų, kiek mokinių, visiems buvo smagu, todėl estafetės, krepšinio ir futbolo varžybos tikrai pavyko.
 Visą savaitę trečio aukšto foje puošė draugiškų žmogučių figūros, gėlių žiedai, buvo kuriamas didžiulis skėtis iš žiedlapių. Į kiekvieną žiedlapį buvo įrašytas palinkėjimas, skirtas draugui. Koliažą „Draugiškumas – priešnuodis patyčioms“ kūrė visi Centro bendruomenės nariai. Prie mūsų veiklų "SAVAITĖ BE PATYČIŲ" prisijungė Vokietijos Emcra mokymo ir konsultavimo įmonės ES subsidijų srityje mokymų ir konsultavimo konsultantė Helena Hehlke, Švietimo aprūpinimo centro projektų administravimo skyriaus vyr. specialistės Migla Pinkevičienė, Simona Plienaitytė ir Lietuvos Edukologijos universiteto doktorantė Auksė Petruškevičiūtė. Šauniai į mūsų komandą įsiliejo Kauno Kolegijos Kėdainių Jonušo Radvilos studijų centro studentė Neringa Karūnaitienė, Centre atliekanti socialinio pedagogo praktiką. Džiugu, kad Centrą kuruojanti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Reda Švilpienė ir jos kolegė Kristina Kolevatova taip pat įrašė savo palinkėjimus žiedlapiuose.
Savaitė prabėgo nepastebimai, visas mūsų gražiausias akimirkas užfiksavo Centro kompiuterių specialistas, žinomas Kėdainių fotografas Arvydas Kantautas.
AČIŪ JUMS VISIEMS UŽ ŠAUNIĄ SAVAITĘ, GRAŽŲ BENDRAVIMĄ IR BENDRADARBIAVIMĄ.
"SAVAITĖ BE PATYČIŲ" organizatorės:
anglų kalbos vyresnioji mokytoja Laura Paulauskienė
Jaunimo skyriaus vyresnioji socialinė pedagogė Vilma Pilkienė