,,Veiksmų savaitės be patyčių“ veiklos Raguvos gimnazijoje

2016-03-23

Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais, Panevėžio r. Raguvos gimnazija prisijungė prie pilietinės iniciatyvos ,,Veiksmų savaitės be patyčių“.
Visą mėnesį mokiniams buvo siūloma dalyvauti kūrybinių darbų konkursuose, elektroniniame dienyne galėjo balsuoti už draugiškiausia gimnazijos darbuotoją, o klasėse rinkti draugiškiausius mokinius. Dvi savaites gimnazijoje veikė draugystės paštas. Mokiniai vieni kitiems siuntė sveikinimus artėjančių Šv. Velykų proga, dėkojo už draugystę ir rašė meilės laiškus.
Gimnazijos socialinė pedagogė ir psichologė vedė prevencines pamokas 5 – 10 klasių mokiniams. Prevencinių pamokų metu mokiniams buvo skirta užduotis – sukurti medžio vainiklapį ant kurio surašyti gražius žodžius. Vėliau, suklijavus visus gražius žodžius, buvo sukurtas ,,Gražių žodžių medis“.
Paskutinę ,,Veiksmų savaitės be patyčių“ dieną gimnazijos bendruomenė buvo pakviesta ,,Šlepetuoti drauge“. Visi norintys galėjo dalyvauti dienos akcijoje ir dėvėti šlepetes. Dienos pabaigoje buvo renkamos gražiausios šlepetės, vieningiausia klasė dėvinti šlepetes.
Po pietų gimnazijoje vyko baigiamasis renginys. Renginyje dalyvavo draugiškiausi klasių mokiniai ir jų draugai, keletą mokytojų, gimnazijos tarybos narys Valdas Vaičiulis. Jis prisiminė savo mokyklinius laikus, pasakojo, kad tais laikais patyčių nebuvo arba jos nebuvo akcentuojamos, skatino mokinius elgtis tolerantiškai, mokėti suprasti kitus. Taip pat įsegė draugiškiausiems mokiniams atminimo ženkliukus. Gimnazijos socialinė pedagogė supažindino su gimnazijoje vykdoma patyčių prevencine veikla. Renginio metu taip pat pasveikintas ir draugiškiausias gimnazijos darbuotojas kūno kultūros mokytojas Artūras Namavičius, gražiausių šlepečių savininkė Lėja Žilinskaitė, vieningiausia klasė, kurios visi mokiniai buvo pasipuošę šlepetėmis – 3 klasė. Kartu pasidžiaugėme Lauros Krasuckaitės ir Arvydo Skrebės pergale ,,Vaikų linijos“ inicijuotame mokinių dainų konkurse „Padėk man užaugti be patyčių!“. Mokinių sukurta daina laimėjo pirmą vietą ir buvo apdovanoti renginyje Vilniuje. Laura ir Arvydas dėkojo muzikos mokytojai Ingridai Bučinskienei.
Renginio pabaigoje visi prisiminėme praeitais metais sukurtu gimnazijos bendruomenės filmu ,,Veiksmų savaitei be patyčių”.
Socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė