„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“ vyks kovo 19-25 dienomis

2018-01-09

Emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ kviečia ruoštis ir dalyvauti jau devintą kartą vyksiančioje nacionalinėje „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2018“, kuri šiemet vyks kovo 19-25 dienomis. Pažangios švietimo ir ugdymo įstaigos, kitos aktyvios organizacijos, socialiai atsakingo verslo atstovai ir kiekviena iniciatyva, kuri padėtų mažinti patyčių paplitimą mūsų šalyje, kviečiamos prisijungti prie „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018“!

„Vaikų linija“ jau 15-us metus vykdo kampaniją BE PATYČIŲ, kuria siekiama stabdyti patyčias mūsų visuomenėje, kad tiek vaikai, tiek suaugusieji galėtų jaustis saugūs savo aplinkoje. „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ yra šios kampanijos dalis, skirta kasmet sutelkti visuomenės dėmesį į patyčių problemą, pakviesti kiekvieną pastebėti ir tinkamai reaguoti į patyčias ir taip bendromis jėgomis stabdyti jų paplitimą.

Jau tradicine tapusioje „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“ kasmet dalyvauja didžioji dalis švietimo įstaigų iš visos Lietuvos. Kartu su savo bendruomenėmis jos pasiruošia ir vykdo įvairias patyčių prevencijai ir jų stabdymui skirtas veiklas. Naudingos informacijos apie patyčias ir jų stabdymą ugdymo įstaigų darbuotojai gali rasti čia.

Švietimo įstaigų ir kitų organizacijų, norinčių dalyvauti „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2018“, registracija kampanijos BE PATYČIŲ svetainėje prasidės nuo sausio 15 d. Visi užsiregistravę dalyviai per „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ šioje svetainėje galės skelbti naujienas su nuotraukomis apie vykdomas veiklas ir pasidalinti savo gerąja patirtimi ir idėjomis su kolegomis.

Patyčių problemą šiemet padės spręsti ir prie „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ besijungiantys partneriai bei iniciatyvą palaikančios organizacijos: Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, „Vaiko labui“, Paramos vaikams centras, Švietimo ir mokslo ministerija, Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Lietuvos psichologų sąjunga, Švietimo ir mokslo ministerija, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie SADM, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus miesto psichologinė ir pedagoginė tarnyba, Lietuvos psichologų sąjunga, Šiaulių miesto pedagoginė psichologinė tarnyba, Lietuvos moksleivių sąjunga.