Vievio gimnazija mini Veiksmo savaitę Be patyčių

2018-03-23

Kovo 19-25 d. Vievio gimnazija tradiciškai dalyvavo Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ, kurios metu visa mokyklos bendruomenė ją paminėjo įvairiomis socialinėmis veiklomis.
Šią savaitę minėjimas prasidėjo I a. fojė, kur visus pasitiko „Tolerancijos“ medis, jis laukė, kol jo šakas papuoš bendruomenės gražūs palinkėjimai ir sveikinimai savo draugams. Jau po 1 d. Tolerancijos medis virto nuostabiu bendru kūriniu ir visą savaitę puošė gimnaziją.
Soc. pedagogė Aistė Apyvalienė 5 klasių valandėlėse kalbėjo apie draugystę, patyčių žalą ir žaidė siužetinius žaidimus, taip pagilindami patyčių aktualumą šiandieniniame gyvenime ir jų įveikimo, stabdymo galimybes.
Šią savaitę skatinome jaunimą būti aktyviais, todėl raginome prisijungti prie puikios Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“, pristatė mokiniams skirtą virtualų testą, kuris padės atpažinti netinkamą elgesį ir pasitikrinti, ar teisingai reaguojama į patiriamas ar stebimas patyčias. Interaktyvus testas „Įveik patyčias“ sudarytas iš 10 klausimų ir 4-ių kiekvieno klausimo atsakymo pasirinkimo variantų. Atsakymus į klausimus padeda surasti visoje šalyje puikiai žinomi veidai, kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai – krepšininkas Jonas Valančiūnas, laidų vedėja Beata Nicholson, atlikėjas Vidas Bareikis ir žurnalistas Richardas Jonaitis. Testas skirtas moksleiviams nuo 8 iki 13 metų, jį galima atlikti su mokytojo pagalba arba savarankiškai. Kiekvienas pabaigęs testą gauna įgytas žinias pažymintį diplomą.
Veiksmo savaitės be patyčių minėjimo metu mūsų gimnazijoje apsilankė vienu epitetu neapibūdinama, internetinės platformos ,,Dydis nesvarbu" įkūrėja - Giedrė Valavičiūtė. Čia ji 8-11kl. vedė paskaitą, kuri įkvėpė ne tik merginas, bet ir vaikinus mylėti save ir laužyti standartus. Paskaitą organizavo Vievio gimnazijos mokinių taryba.
Skatinant mokinių pakantumą ir toleranciją kovo 23 d. Vievio gimnazijos mokiniai dalyvauja Maisto banko akcijoje ir renka maisto produktus nepasiturinčios Vievio bendruomenės šeimoms. Tokios iniciatyvos skatina nepamiršti žmonių, kurie yra tarp mūsų. Pagalbos ištiesta ranka suteikia mums visiems vilties ir tikėjimo.
Akciją minėjome su patyčių prevencijos „Olweus“ programa, kurios metu rinkome informaciją spaudoje, internete, kad sukurtume Olweus „Be patyčių“, apie Toleranciją lankstinukus, kuriuos platinome Vievio gimnazijos bendruomenei.
Socialinė pedagogė Aistė Apyvalienė su 7b klasės mokiniais žiūrėjo Vaikų linijos rekomenduojamą filmą „Gerumo stebuklas“ ir aptarė jo prasmę, savo požiūrį į pakantumą ir toleranciją.