9-oji tradicinė veiksmo savaitė BE patyčių Molėtų pradinėje mokykloje

2018-03-26

      Kovo 19-23 dienomis mokykloje vyko daug įvairių ir turiningų veiksmo savaitės BE patyčių renginių. Jų tikslas mokyti vaikus draugiškumo, tolerancijos, savitarpio pagalbos ir supratimo, kad kiekvienas jaustųsi svarbus, saugus ir reikalingas sau ir draugams.
      Pirmąją savaitės dieną vyko pokalbiai apie patyčias ir jų prevenciją. Pirmų ir antrų klasių mokiniai drauge skaitė ir aptarė knygelę „KAD NIEKAS NESITYČIOTŲ“, spalvino piešinėlius. Trečių ir ketvirtų klasių mokiniai klasėse žiūrėjo filmą „GERUMO STEBUKLAS“. Filmą pasirinkome ne atsitiktinai, panašią istoriją turėjome ir savo mokykloje, kuri baigėsi laimingai kaip ir istorija filme. Ant iškirptų širdelių vaikai užrašė savo mintis, jausmus, pamąstymus – ką jie suprato ir išmoko (Šiandien aš supratau...). Širdeles sudėsime į didelę mūsų visų GERUMO ŠIRDĮ, kurią matys į mokyklą ateinantys mokinių tėvai, svečiai.
     Sportas tiesia kelius į draugystę, todėl visą savaitę mūsų vaikai per kūno kultūros pamokas draugiškai žaidė kvadratą, rungtyniavo linksmųjų estafečių varžybose. Ilgųjų pertraukų metu linksmai su draugais dainavo KARAOKĖ daineles. Trečiokai dalyvavo viktorinoje „BŪK SAUGUS KELYJE“. Vaikai sprendė kryžiažodį, atlikinėjo užduotis maketuose, mokėsi suteikti pirmąją pagalbą, draugiškai rungtyniavo linksmojoje estafetėje. Vaikų žinias ir gebėjimus vertino policijos pareigūnai, vaikų bičiulis „AMSIUS“.
       Savaitę užbaigėme linksmu ir nuotaikingu mokinių aktyvo renginiu „Talentų šou – 2018“, kuriame talentus pristatė net 18 mokyklos mokinių, svečiai iš Molėtų gimnazijos ir progimnazijos.

Savaitės organizatoriai:
mokinių aktyvas, socialinė pedagogė Gražina Kuodienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Živilė Remeikienė