„Veiksmo savaitė be patyčių“ Elektrėnų „Versmės“ gimnazijoje

2018-03-27

Elektrėnų „Versmės“gimnazijos patyčių prevencijos savaitės renginiai.
Vykdytos integruotos tikybos, etikos pamokos, tema: „Kaip patyčios veikia žmogaus fizinę, emocinę, protinę ir dvasinę sritis?“ su 1-ų klasių mokiniais. Pamokose aiškinomės kas yra patyčios, kaip jas įveikti. Mokiniai dirbo grupėmis, atliko praktinę užduotį. Penkios mokinių grupės gamino knygos lapus apibūdindami teoriškai ir vaizdžiai patyčių poveikį žmogaus dvasinei, fizinei, socialinei, protinei dalims. Darbelius susegėme į knygą ir eksponuosime gimnazijos skaitykloje.
Antrų klasių mokiniams vyko integruotos psichologijos, geografijos pamokos. Pamokose buvo žiūrimas Niko Vujičičiaus įkvepiantis pranešimas „Patyčios turi baigtis“. Po peržiūros, su mokiniais buvo ieškoma sąsajų, kaip patyčios veikia ne tik žmogų asmeniškai, bet ir valstybės ekonomiką.
Kovo 22 d. gimnazistai savanoriai aplankė mokyklos – darželio lavinamuosius, padovanojo pačių padarytą „Draugystės“ knygą. Taip pat išreiškėme palaikymą bei toleranciją žmonėms su Dauno sindromu – dėvėjome skirtingas kojinytes, padarėme nuotaikingų nuotraukų.