„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“ Kauno rajono ugdymo įstaigose

2018-03-30

Kauno rajono ugdymo įstaigų švietimo pagalbos specialistai (psichologai, socialiniai pedagogai, specialieji pedagogai, logopedai) 2018 metų kovo 19-23 dienomis organizavo bendradarbiavimo akciją „AŠ + TU = MES”, kuria buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į darnių tarpusavio santykių, pagarbos vienas kitam stiprinimą.
Šia akcija Kauno rajono švietimo pagalbos specialistai prisijungė prie visų kitų Kauno rajono ugdymo įstaigose vykusių veiklų ir skleidė idėją „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“ Kauno rajono bendruomenei.
Ikimokyklinės, priešmokyklinės grupės vaikai piešė “Draugystės veidukus” ir dovanojo kitiems vaikams.
1 - 4 klasių mokiniai atliko praktines užduotis tarpusavyje – „Penki pirštai, penkios savybės“, kurios tikslas yra savo savybes ir talentus pamatyti kitų akimis.
5 - 8 klasių mokiniai rašė laišką, kuriame turėjo atsiskleisti mokinio požiūris, ką jis gali patarti kitam vaikui (galbūt draugui) iš kurio kiti tyčiojasi.
I - IV G klasių mokiniai žiūrėjo ir aptarė Niko Vujičičiaus filmą “Patyčios turi liautis”. Šią akciją kuravo Kauno rajono švietimo centro pedagoginės psichologinės tarnybos specialistai.
                   Akcijos patirtimis ir įspūdžiais visi specialistai dalinosi apskrito stalo diskusijoje, vykusioje 2018 metais kovo 27 dieną ir džiaugėsi, jog šiemet ne tik vaikai, bet ir ugdymo įstaigų darbuotojai: administracija, pedagogai, aptarnaujantis personalas, - su dideliu noru ir susidomėjimu įsitraukė į akcijos veiklas.