Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018

2018-04-03

Šiais metais mūsų darželis ir vėl prisijungė prie „Vaikų linijos“ inicijuojamos „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018“. Kovo 19–23 dienomis darželyje buvo įgyvendinamas prevencinis projektas ,,Moku bendrauti draugiškai“, kurio tikslas – vykdyti patyčių ankstyvąją prevenciją, stiprinti socialinius emocinius įgūdžius, užtikrinti ugdytinių saugumą ugdymo įstaigoje ir ne tik.
Visą savaitę grupių auklėtojos su ugdytiniais vedė pokalbius, sekė pasakas, mokėsi eilėraščius ir žiūrėjo edukacinius filmus apie draugystę, gamino kūrybinius darbelius bei piešė piešinius draugystės tema. Logopedė vaikams, turintiems kalbos ir komunikacijos sutrikimų, vedė pokalbius apie tai, kas yra patyčios, kaip jas atpažinti, kas padeda išlaikyti draugus ir draugystę. Socialinė pedagogė vyresnių grupių ugdytiniams vedė edukacines pamokas ,,Patyčios? Kas tai?“.
Savaitę užbaigėme ugdytinių piešinių paroda bei grupių draugystę sutvirtinančiu renginiu. Tą dieną į meninio ugdymo salę susirinkę projekto dalyviai ir bendruomenės nariai drauge dainavo ,,Draugystės dainelę“, klausėsi ,,Boružėlių“, ,,Bitučių“, ,,Voveriukų“ ir ,,Skruzdėliukų“ grupių ugdytinių skaitomo eilėraščio ,,Du ožiukai“ bei žiūrėjo svečių – Vilkaviškio pradinės mokyklos dramos būrelio mokinių (vadovė mokytoja L. Skaisgirienė) vaidinimo ,,Spalvų ir garsų karalystė“. Renginio pabaigoje socialinė pedagogė visiems projekto dalyviams ir svečiams įteikė padėkos raštus bei atminimo dovanėles, vaikai apsikeitė pačių gamintomis ,,Draugystės“ apyrankėmis.

Socialinė pedagogė A. Petrauskienė