VEIKSMO SAVAITĖ BE PATYČIŲ 2018

2018-04-04

VEIKSMO SAVAITĖ BE PATYČIŲ 2018
Kupiškio rajono, Subačiaus vaikų – lopšelis darželis

      Subačiaus vaikų l/d., jungtinės ikimokyklinio ugdymo grupės „Bitutės“ vaikučiai pirmą kartą prisijungė prie VEIKSMO SAVAITĖS BE PATYČIŲ 2018 ir labai džiaugiamės šia galimybe.
     Savaitės eigoje su vaikučiais kalbėjomės apie draugystę, kaip ją išsaugoti, piešėme ir dovanojome vieni kitiems atvirukus. Mokėmės įvardinti jausmus, atpažinti nuotaikas. Vaikai klausėsi skaitomų knygelių: T. Korolainen, CH. Ronns „Katulis ir pykčio maišelis“, kuri moko, kaip suvaldyti pyktį ir L. Pinfold „Juodas šuo“, puiki knyga tiems kurie nori įveikti baimę. Kirpome „pagalbos“ rankytes ir ant jų piešėme, rašėme, kas galėtų padėti ištikus nelaimei, užklupus sunkiems jausmams. Pokalbių metu aiškinomės kas yra patyčios, kokius jausmus jos sukelia, priminiau, kad patyrus patyčias reikia kreiptis pagalbos. Galvoje įvairias situacijas, kurios sukelia neigiamus jausmus ir stengėmės kartu surasti išeitis iš jų, atrinkdami kurios yra geros, o kurios blogos.
     Kiekvieną dieną „Ryto rato“ metu, šalia sėdinčiam draugui sakėme komplimentą ir jį apkabinome, taip stiprinome tarpusavio ryšį ir draugiškumą grupėje.
     Šią savaitę surengėme rajono ikimokyklinių įstaigų priešmokyklinio amžiaus vaikams viktoriną „Raidžių paradas“ ir joje antrus metus iš eilės gavome DRAUGIŠKIAUSIOS komandos apdovanojimą.
 Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Kristina Batutienė