Palaikykite „Vaikų linijos“ veiklą, skirdami 1 ar 2 proc. GPM!

2019-04-05

Kasmet „Vaikų linija“ atsiliepia į daugiau nei 160 tūkstančių vaikų ir paauglių skambučių, teikia emocinę paramą laiškais ir pokalbiais internetu. Patyčios išlieka vienas dažniausiai vaikų minimų sunkumų, dėl kurio jie kreipiasi į „Vaikų liniją“. Jūs galite prisidėti, kad visi vaikai, norintys pasidalinti savo išgyvenimais, galėtų pasiekti „Vaikų linijos“ pagalbą. Kviečiame palaikyti mūsų veiklą ir paskirti „Vaikų linijai“ 1 ar 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM)!

Praėjusiais metais tokiu būdu „Vaikų liniją“ nusprendę palaikyti asmenys paaukojo beveik 12 500 eurų. Ši parama tapo svarbiu indėliu, pritraukiant naujus savanorius konsultantus, organizuojant jų mokymus, motyvuojant jau budinčius savanorius konsultantus, kurie kasdien susiduria su įvairiais vaikų išgyvenimais ir stengiasi juos išklausyti bei palaikyti. Šiemet, ketvirtus metus iš eilės, savo 2 proc. GPM „Vaikų linijai“ skyrė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, išreikšdama pasitikėjimą mūsų organizacija ir asmeniškai prisidėdama prie „Vaikų linijos“ teikiamos emocinės paramos vaikams ir paaugliams.

Patyčios jau daugelį metų išlieka vienas dažniausių sunkumų, dėl kurio vaikai ir paaugliai skambina ar rašo „Vaikų linijai“. Praėjusiais metais „Vaikų linijos“ savanoriai konsultantai 3291 kartą kalbėjosi šia tema su vaikais telefonu, atsakė į 83 laiškus, susijusius su patyčių išgyvenimais, 148 kartus bendravo su paaugliais pokalbiais internetu („chatu“), išklausydami skaudžias patyčių patirtis.

Praėjusiais metais „Vaikų linijoje“ dirbo daugiau nei 300 savanorių konsultantų – per metus buvo paruošti 128 nauji savanoriai, kurie pradėjo budėti, atsiliepdami į vaikų skambučius, laiškus ir pokalbius internetu. Augant „Vaikų linijos“ savanorių komandai ir pajėgumams, didėja ir „Vaikų linijos“ galimybės išklausyti į mus besikreipiančius vaikus. Jei 2015 metais „Vaikų linija“ galėjo atsiliepti į 1 iš 9 vaikų skambučių, praėjusiais metais jau galėjome atsiliepti į 3 iš 4 skambučių.

Labai kviečiame prisijungti prie „Vaikų linijos“ draugų būrio ir paskirti dalį savo gyventojų pajamų mokesčio „Vaikų linijai“!

Tai padaryti labai paprasta ir trunka vos kelias minutes.

Prisijunkite internetu prie elektroninio deklaravimo sistemos per savo internetinę bankininkystę ir užpildykite formą FR0512. (Dešinėje spauskite „Pildyti formą“, atsidariusiame lange pasirinkite „Prašymas skirti paramą“)

Formai užpildyti reikalingi duomenys:

  • 1-4 laukeliuose įrašykite savo asmeninę informaciją.
  • 5  - įrašykite “2018”.
  • 6s - pažymėkite kryžiuku.
  • E1 - įrašykite skaičių 2.
  • E2 skiltyje įrašykite „Vaikų linijos“ identifikacijos kodą: 300592971.
  • E3 skiltyje nebūtina nieko rašyti.
  • E4 skiltyje įrašykite 2,00 (arba 1,00 jeigu skirsite 1 proc.).
  • E5 skiltyje pasirinkite metus, iki kurių norite paskirti paramą. Pavyzdžiui, iki 2022. (Tokiu būdu parama mums bus automatiškai pervedama iki 2022 m., o Jums nereikės kasmet pildyti šios formos).  
  • Apačioje pasirašykite, įrašykite vardą bei pavardę.
  • Pateikite Mokesčių inspekcijai.

Apie tai, kad skyrėte paramą, parašykite mums el.paštu vilnius@vaikulinija.lt, nes norėtume Jums padėkoti „Vaikų linijos“ interneto svetainėje.

Ačiū už Jūsų pagalbą, leisiančią išklausyti daugiau sunkumus išgyvenančių vaikų!