Kovas – Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ

2020-01-10

„Vaikų linija“ tęsia tradiciją, skelbdama kovą Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ. Kviesdama visuomenę spręsti patyčių problemą ir siūlydama jos sprendimo būdus, „Vaikų linija“ skatina visus, norinčius mažinti patyčių paplitimą, savo veiklomis ir idėjomis prisidėti prie šios iniciatyvos.

Šiais metais Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ siūlys atkreipti didesnį dėmesį į virtualioje erdvėje vykstančias patyčias ir kitokį žeminantį elgesį. Vaikai ir paaugliai dažnai nepasakoja suaugusiems apie tokias skaudžias savo patirtis internete, tuo tarpu patyčios, vykstančios realybėje, dažnai tęsiasi ir migruoja socialiniuose tinkluose, virtualiuose žaidimuose ar programėlėse.

Švietimo ir ugdymo įstaigoms „Vaikų linijos“ specialistai ruošia specialias rekomendacijas užsiėmimams su vaikais ir tėvais – artėjant kovo mėnesiui, jos bus patalpintos „Vaikų linijos“ kampanijos BE PATYČIŲ svetainėje. Daugiau naudingos informacijos apie patyčias, skirtos vaikams, tėvams ir pedagogams galima rasti šioje, kampanijos BE PATYČIŲ svetainėje.