„Vaikų linija“ neorganizuos Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ 2022

2021-12-02

„Vaikų linija“, nuo 2004 m. vykdanti kampaniją BE PATYČIŲ, 2022 metais neorganizuos tradicine tapusios šios kampanijos iniciatyvos – Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ. Mokiniai, ugdymo įstaigos ar kitos organizacijos, norinčios tęsti šią iniciatyvą, kviečiamos tai daryti.

Nuo 2010 m. „Vaikų linija“ kovo mėnesį organizuodavo Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ, kurioje kasmet dalyvaudavo daugiau nei tūkstantis ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos, kelios dešimtys partnerių ir kitų organizacijų, vykdžiusių įvairias su patyčių prevencija susijusias veiklas ir kitaip palaikiusių gyvenimo be patyčių idėją. 2019 m. kovo mėnesį „Vaikų linija“ paskelbė Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ ir šia iniciatyva pakeitė devynerius metus vykdytą nacionalinę „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“.

2019-2021 m. kovo mėnesiais „Vaikų linija“ kvietė švietimo ir ugdymo įstaigas, aktyvias nevyriausybines, valstybines ir verslo organizacijas savo veiklomis ir idėjomis prisidėti prie Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ, savo bendruomenėms organizuoti ir vykdyti veiklas, skirtas stabdyti patyčias ir kitokį žeminantį elgesį. „Vaikų linijos“ patyčių prevencijos specialistai ruošdavo rekomendacijas veikloms su mokiniais, kūrė ir pristatė edukacines priemones viešam naudojimui, iniciavo viešinimo kampanijas, kuriomis siekė atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą ir pasiūlyti būdų, kaip stabdyti šį skaudinantį elgesį.

Nors ir matydama didelę šios iniciatyvos prasmę ir daromą poveikį, „Vaikų linija“ neturi galimybių organizuoti Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ 2022.

„Vaikų linija“ ir toliau aktyviai dirbs patyčių prevencijos srityje bei ieškos būdų, kaip spręsti patyčių problemas, kurias Lietuvoje kenčia apie ketvirtadalis vaikų.