Kviečiame mokyklas pretenduoti į nemokamus reagavimo į patyčias mokymus

2024-08-26

Vaikų linija kviečia bendrojo ugdymo programą vykdančias mokyklas, turinčias 5–8 klases, registruotis į mokymus, kaip elgtis patyčių situacijose „Reagavimo į patyčias ir žeminantį elgesį pagrindai“. Mokymai finansuojami socialinės kampanijos #SuremkimePečius metu surinktomis paramos lėšomis, mokymų dalyviams bus išduodami pažymėjimai.

  • - Skatiname kreiptis mokyklas iš įvairių Lietuvos vietų – tiek didžiųjų miestų, tiek atokesnių regionų. Mums svarbu pasiekti kuo platesnę geografiją, nes kiekvienas vaikas ir kiekvienos mokyklos bendruomenė yra svarbūs.
  • - Iš gautų anketų atsitiktiniu būdu bus atrinkta 20 mokyklų visoje Lietuvoje, į kurias Vaikų linijos lektoriai atvyks vesti praktinių mokymų darbuotojams, dirbantiems su 5–8  klasių moksleiviais.
  • - Vienoje mokykloje bus organizuojami vieni 4 ak. val. trukmės mokymai, juose gali dalyvauti apie 20–25 asmenys.
  • - Mokymai vyks 2024–2025 mokslo metų spalio–gegužės mėnesiais, konkreti mokymų data bus derinama su kiekviena mokykla atskirai.

Susidomėjusias mokyklas, kurios gali užtikrinti galimybę Vaikų linijai vesti mokymus, kviečiame užpildyti registracijos anketą: https://forms.office.com/e/NVpZtbf2DF

Registracija vyks iki 2024 m. rugsėjo 15 d. 

 

#SuremkimePečius

Antrus metus iš eilės siekiant užkirsti kelią patyčioms prekės ženklas „Head&Shoulders” ir Vaikų linija vykdo socialinę kampaniją „Suremkime pečius“. Paramos akcijos metu (nuo 2024 08 20 iki  2024 10 07) kiekvienas asmuo, perkantis „Head&Shoulders“ produkcijos, prisidės prie patyčių mažinimo, nes už surinktas lėšas Lietuvos mokyklose bus vykdomi reagavimo į patyčias mokymai, skirti mokytojams ir mokyklų darbuotojams. Mokymus ves Vaikų linijos specialistai.

 

Daugiau apie mokymus „Reagavimo į patyčias ir žeminantį elgesį pagrindai“

Mokymuose analizuodami praktinius pavyzdžius mokyklų darbuotojai įtvirtins reagavimo į patyčias pagrindines žinias ir įgūdžius. Bus aptariama, į ką svarbu atsižvelgti sužinojus arba pastebėjus patyčių atvejį. Apibrėšime pagrindinius reagavimo „čia ir dabar“ žingsnius, aptarsime galimybes reaguoti į patyčių situaciją pagal mokyklos nustatytą tvarką. Taip pat kalbėsime, kaip tyrinėjant ir sprendžiant patyčių atvejį išlaikyti pasitikėjimu grįstus santykius su mokiniais, kaip saugiai ir nepažeidžiant konfidencialumo principų dalytis informacija.

Kam skirta: Mokyklos darbuotojams (mokytojams, administracijos atstovams, pagalbos mokiniui specialistams)

Trukmė: 4 akad. val.

Dalyvių skaičius: 20–25 dalyviai